lauantai 22. lokakuuta 2016

Hopeahärkkiä ruukkuihin


Viime vuosina en ole ollut kovinkaan innokas kesäkukkien ostaja. Enemmänkin olen painottanut monivuotisia kasveja ja hyötykasveja. Jotain kesäkukkia täytyy silti aina olla etuterassilla.


Toissa kesäksi tilasin kokeeksi kerrattuja ahkeraliisoja ´Appleblossom`. Viime syksynä siirsin muutaman ahkeraliisan sisälle talvehtimaan.  Kasvit selvisivät hyvin talvesta ja keväällä otin niistä useita pistokkaita. Täksi kesäksi oli siis paljon ahkeraliisan taimia ihan omasta takaa.


Istutin ahkeraliisat ruukkuihin yhdessä hopeahärkin kanssa. Hopeähärkkiä kasvaa omassa pihassa niin paljon, että sitä voi helposti siirtää kesäksi ruukkuihin. Tänä syksynä laitoin kasvimaahan valmiiksi juurtumaan pieniä hopeähärkin alkuja. Niistä kasvaa ensi keväänä nopeasti näyttäviä ruukkukasveja.


Nyt olen siirtänyt ahkeraliisat takaisin sisätiloihin ja hopeahärkit kasvimaalle. Jos talvehtiminen onnistuu uudelleen, meillä on ensi kesänäkin paljon hopeahärkin ja ahkeraliisojen yhdistelmiä.


Komeamaksaruoho kukkii pihalla edelleen  todella kauniisti. Ensi keväänä kokeilen ottaa niistä ja keijunkukista pistokaita ruukkuihin. Hopeähärkin, maksaruohon ja keijunkukkien yhdistelmä voisi toimia sekä kesäkukkana että pitkälle syksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti